Videnskab og smag: Carlsberg Laboratoriums bidrag til ølproduktion

dato

Kom til en spændende aften i Harlev Idræts og Kulturcenter, hvor Carlsberg Laboratoriums lederen Birgitte Skadhauge og brygmesteren Erik Lund vil dykke ned i den videnskab, der ligger bag ølproduktion. Foredraget finder sted tirsdag den 19. november 2024 kl. 19:00.

Carlsberg brygger ikke kun øl, men har gennem deres forskningslaboratorium også bidraget til videnskabelige opdagelser, der har haft stor betydning for både ølproduktion og naturvidenskab. Under dette foredrag vil deltagerne få indblik i laboratoriets arbejde med forædling af byg og humle samt udvikling af bæredygtige dyrkningsmetoder.

Fra gær til klimatolerante planter

Udover ølproduktion har Carlsberg Laboratorium også forsket i udviklingen af nye gærtyper, der kan fermentere uden at danne alkohol. Dette åbner op for produktion af alkoholfrit øl uden at gå på kompromis med smagen. Foredraget vil også berøre den nyeste teknologi inden for klimatolerante fødevarer, der kan forbedre planters kvalitet og udbytte under forskellige klimatiske forhold.

Smag og lær

Under foredraget vil deltagerne få mulighed for at smage på fem udvalgte øltyper, der præsenteres i takt med foredragets emner. Dette giver en unik mulighed for at forstå sammenhængen mellem teori og praksis i ølproduktion.

Foredraget varer en halv time længere end normalt og streames live fra Aarhus Universitet. Det er en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab", arrangeret af Aarhus Universitet i samarbejde med Carlsbergfondet.

Praktisk Information
Dato: Tirsdag 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Harlev Idræts og Kulturcenter, Næshøjvej 2F, 8462 Harlev J
Entré: 30 kr
Læs mere om foredraget her.
For mere information om serien, besøg Offentlige foredrag i Naturvidenskab.



Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Kilde: Kultunaut