Døgnrapporten i Harlev: onsdag den 8. september

Profilbillede
Michael Juul Sørensen

Harlev er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 13.00

Østjyllands Politi fremstiller onsdag kl. 13.00 i Retten i Aarhus to mænd på 19 og 27 år, der sigtes for forsøg på manddrab på Lenesvej i Brabrand den 6. august, hvor en 38-årig mand blev stukket flere gange med kniv. 

En 29-årig mand er allerede varetægtsfængslet i sagen. De to mænd på 19 og 27 år blev anholdt tirsdag aften på en adresse nord for Aarhus. 

Anklagemyndigheden vil anmode om dørlukning i sagen, hvorfor der ikke kan oplyses yderligere.

**

 

Falske bankmænd på spil igen – flere ældre kontaktet

Tirsdag fik Østjyllands Politi hele 10 anmeldelser fra ældre borgere i Aarhus, der var blevet kontaktet af svindlere, der udgav sig for at være fra banken. 

I et enkelt tilfælde lykkedes det mændene at snyde en borger, en 84-årig kvinde. I de ni andre tilfælde lurede de ældre tricket, lagde røret på og fik stoppet bedrageriet i tide. 

Gerningsmændene benyttede sig af samme fremgangsmåde i alle sager. 

De ældre bliver telefonisk kontaktet af en mand, der siger, at han er fra deres bank, og at nogen har hævet et stort beløb på deres konto. For at hjælpe skal manden bruge diverse bankoplysninger og koder, og så sender han en ”bankmedarbejder” til adressen for at hente dankortet, så banken kan spærre det og sende et nyt. 

I tilfældet med den 84-årige kvinde lykkedes det desværre gerningsmændene at overbevise hende om, at de var fra banken, og hun udleverede dankortet til den person, der mødte op på adressen.

Kort efter var der hævet en del tusinde kroner fra hendes konto. 

 

Gode råd fra politiet

Østjyllands Politi har set flere sager med samme fremgangsmåde, hvor ældre mennesker bliver snydt af personer, der udgiver sig for at være fra banken eller lignende. 

Du skal aldrig give koder, NemID- eller kreditkortoplysninger i telefonen. Er du i tvivl om, hvorvidt der er banken, der ringer, så lav et kontrolopkald ved at bede vedkommende om at oplyse sit navn og evt. den afdeling, han er ansat i. Læg på og ring så selv op til din banks hovednummer og spørg efter vedkommende – på denne måde kan man få afklaret, om vedkommende vitterligt er ansat i banken. 

Svindlerne går ofte målrettet efter ældre personer, hvorfor politiet også opfordrer børn eller børnebørn til at tage en snak med deres ældre familiemedlemmer og advare dem om denne fremgangsmåde samt vejlede i, hvordan man kan undgå at blive snydt.

**

 

Fik stjålet telefon og pung fra cykelkurven

Tirsdag kl. 18.35 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en 21-årig kvinde, der netop havde fået stjålet sin pung og telefon fra sin cykelkurv. Kvinden cyklede på Viborgvej i Hasle, Aarhus V, da to unge mænd på 15-20 år, mellemøstlige af udseende og iført mørkt tøj kom kørende forbi på scootere og hev pung og telefon op af kvindens cykelkurv. 

Episoden efterforskes nu nærmere. 

Østjyllands Politi opfordrer til, at cyklister er varsomme med at lægge værdigenstande i cykelkurven. Undlad også at vikle tasken fast til styret - det kan nemt ende med et grimt styrt, hvis nogen forsøger at stjæle en taske, som sidder fast. Tag tasken på, og gem dine værdier væk.   

**

 

Mulig rørbombe viste sig at være ufarlig

Østjyllands Politi fik tirsdag kl. 18.39 en henvendelse fra en 28-årig mandlig magnetfisker, der ved Søndergade i Grenaa havde fundet en mulig rørbombe. Der blev taget et billede af genstanden og sendt til EOD – Forsvarets ammunitionsrydningstjeneste – der kørte til stedet for at undersøge den nærmere.

 

Kl. 21.25 meldte EOD retur til politiet, at genstanden blev vurderet ufarlig, og de tog den med sig.  

**

Butikstyv stjal parfume fra Magasin

Tirsdag kl. 18.52 fik Østjyllands Politi en henvendelse fra Magasin i Aarhus, hvor en vagt havde tilbageholdt en butikstyv. Vagten havde set manden tage en parfume ned i sin jakkelomme, hvorefter han var gået mod udgangen uden at betale for noget. 

Vagten fik fat i manden uden for butikken, hvor han konfronterede ham med sin observation. Manden forsøgte dog at forlade stedet og blev aggressiv over for vagten, der derfor tilkaldte assistance fra politiet.

 

Da betjentene ankom til stedet blev den 20-årige mand anholdt og sigtet for butikstyveri. Parfumen blev herefter leveret tilbage til Magasin. 

**

Færdsel

Tirsdag kl. 08.50 skete der et færdselsuheld på Herningmotorvejen ved Harlev J. En 34-årig mandlig bilist kom kørende på motorvejen i østlig retning, da han ville skifte vognbane. I den forbindelse påkørte han en lastbil, der blev ført af en 42-årig mand. Uheldet medførte stor materiel skade og den 34-årig mand, samt den passager han havde med i bilen, blev kørt til tjek på skadestuen. De var dog umiddelbart ikke kommet alvorligt til skade. 

Tirsdag kl. 16.02 skete der et færdselsuheld på Viborgvej i Randers NV. En 48-årig mandlig bilist kom kørende ad Viborgvej, da han skulle svinge til højre og kørte sammen med en knallert, der blev ført af en 26-årig mand, som var på vej ligeud af Viborgvej. Knallertføreren blev kørt til undersøgelse på skadestuen, men var umiddelbart ikke kommet alvorligt til skade. Han blev dog sigtet for at køre knallert i narkopåvirket tilstand. Den 48-årige bilist blev sigtet for ikke at have overholdt sin vigepligt. 

Tirsdag kl. 17.04 blev en 21-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, kørsel uden førerret og for overtrædelse af våbenloven, ved at have en køllelignende genstand liggende i bilen, da han blev standset af en patrulje på I. Christensens Gade i Brabrand. 

Tirsdag kl. 23.40 skete der t færdselsuheld i krydset Klostergade/Nørre Allé i Aarhus C, hvor en bybus var blevet påkørt af en personbil. Den 31-årige mandlige buschauffør har forklaret til politiet, at han kom kørende ad Klostergade og drejede til venstre ad Nørre Allé, da bussen blev påkørt på venstre side af en orange personbil, der efterfølgende kørte fra stedet. Der skete umiddelbart kun mindre materiel skade på bussen som følge af sammenstødet. 

Natten til onsdag kl. 02.40 blev en 20-årig kvindelig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og narkobesiddelse, da hun blev standset af en patrulje på Gudrunsvej i Brabrand. 

**

Indbrud 

Der er det seneste døgn anmeldt et indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Tved Bygade i Knebel begået tirsdag den 7/9 mellem kl. 06.30 og kl. 15.45

 
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi