Nyt fra Harlev i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Harlev er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Der er p.t. ingen planlagte grundlovsforhør i kredsen i dag. 

 

Flere sigtelser efter fyrværkeri ved arresten

Onsdag kl. 23.54 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en gruppe på omkring 20-25 personer stod og fyrede en del fyrværkeri på Møllestræde foran Randers Arrest. 

Flere patruljer kørte til adressen, hvor de forsamlede mænd flygtede i flere forskellige retninger. Det lykkedes dog betjentene at få fat i flere af de fremmødte, og i alt 18 blev registreret og visiteret af politiet. 

En 22-årig mand blev sigtet for ulovlig forbindelse med fanger ved at have råbt ind mod arresten til sin bror, som p.t. sidder varetægtsfængslet og som formentligt var årsagen til, at gruppen dukkede op. 

En 20-årig mand og en 19-årig mand blev sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer, da de begge havde en mindre mængde kokain på sig. 

Det var på stedet ikke muligt at fastslå, hvem der havde affyret fyrværkeri, men Østjyllands Politi efterforsker nu sagen nærmere og skal blandt andet se videoovervågning igennem, og der kan derfor komme yderligere sigtelser, hvis gerningsmændene bliver identificeret. 

**

 

Tårnhøj promille: Bilen beslaglagt på grund af vanvidsbilisme

En 39-årig mand fik onsdag eftermiddag beslaglagt sin bil, da han blev standset af en patrulje omkring Harlev

I forbindelse med en færdselsindsats var politiet i området, da der kl. 15.04 kom en anmeldelse om, at en bilist kørte meget usikkert rundt på Gammel Stillingvej. 

Kort efter fik patruljen standset bilen med den 39-årige mand bag rattet, og det stod hurtigt klar for betjentene, at bilisten var tydeligt beruset. Han blev bedt om at blæse i et alkometer, og det viste en promille på over 2,0. Den 39-årige blev anholdt på stedet og sigtet for spritkørsel, hvorefter han blev kørt til politistationen, hvor en læge foretog en blodprøve, der skal fastslå den præcise promille. 

Når man kører med så høj en promille, betegnes det som vanvidskørsel, og derfor blev mandens bil beslaglagt med henblik på konfiskation.

Det viste sig, at den 39-årige var frakendt kørekortet, så han fik også en sigtelse for kørsel i frakendelsestiden. 

**

 

16-årig fartglad bilist standset under færdselskontrol

Østjyllands Politis færdselssektion var onsdag eftermiddag og aften på færdselsindsats i et større geografisk område i den vestlige del Aarhus og sydvest for Aarhus.  

Blandt andet foretog betjentene hastighedskontrol på Giber Ringvej mellem Hasselager og Tranbjerg, da flere borgere har tippet politiet om, at der bliver kørt alt for stærkt på strækningen, hvor fartgrænsen ligger på 70 km/t. 

Den fartgrænse var en meget ung mand dog ligeglad med, og han blæste forbi med 126 km/t, mens han sad bag rattet uden sele og talte i håndholdt mobiltelefon. Da han lidt længere fremme blev standset af en patrulje, viste det sig, at han kun er 16 år og derfor naturligt nok ikke har noget kørekort. 

Han endte derfor med sigtelser for kørsel uden førerret, kørsel uden sele, kørsel med mobilen i hånden og for en fartoverskridelse på mere end 60 pct. 

Hans forældre blev underrettet, og den 19-årige kvinde, han havde lånt bilen af, blev sigtet for at overdrage sin bil til en person uden kørekort. 

Et andet sted under færdselsindsatsen var det en 38-årig mand, der kørte alt, alt for stærkt. På Åby Ringvej, hvor man højst må køre 70 km/t, kunne en patrulje observere, hvordan han med 120 km/t to gange overhalede biler indenom. Det resulterede i en betinget frakendelse af kørekortet. 

Færdselsindsatsen endte med i alt 34 sigtelser til 26 trafikanter.  

 

Resultatet af indsatsen: 

6 x Ej anvendt sikkerhedssele
5 x Brug af mobiltelefon/klip
2 x Fremkørsel for rødt lys
1 x Spirituskørsel(vanvidskørsel - se anden nyhed)
2 x Kørsel uden førerret.
1 x Overladelse af køretøj
2 x Overhaling højre om
6 x Hastighed/ klip
1 x Hastighed/betinget
1 x For tæt kørsel/betinget
1 x Overtrådt registreringsbekendtgørelsen
1 x Overtrådt udstyrsbekendtgørelsen
3 x El-løbehjul uden hjelm
2 x El-løbehjul med passager

**

 

Sigtet for besiddelse af lattergas

En patrulje blev onsdag kl. 19.05 gjort opmærksom på, at en ung mand gik rundt og sugede lattergas af en ballon foran banegården i Aarhus. 

Betjentene fik kort efter fat i den 18-årige mand, som blev sigtet for besiddelse af lattergas på et offentligt sted. Han kan nu se frem til en bøde på 3000 kroner. 

Siden d. 1. juli 2023 har det været forbudt at være i besiddelse af lattergas i det offentlige rum uden et anerkendelsesværdigt formål. 

**

 

Brand i hus i Randers

Politi og brandvæsen rykkede onsdag kl. 10.20 ud til en brand i en landejendom på Ådalen i Randers NV. Der stod på det tidspunkt store flammer op fra huset, og branden var så voldsom, at huset endte med stort set at brænde ned. 

Der var ingen personer i huset, da branden opstod, og ingen kom derfor til skade. 

Årsagen til branden er endnu ukendt. 

**

 

Kastede potteplante på patruljebil og blev anholdt

En 18-årig mand, der var i byen i Aarhus, gav natten til torsdag sig selv en billet direkte til detentionen. 

Klokken 02.28 kørte en patrulje forbi en beværtning på Åboulevarden, da den 18-årige valgte at tage en potteplante fra en plantekasse og smide den hårdt på forruden af politibilen. 

Ruden gik ikke i stykker, men der fløj jord rundt over det hele, og patruljen standsede med det samme. 

Kort efter var den 18-årige og lettere berusede mand anholdt med en sigtelse for at forstyrre den offentlige orden, og han fik lov til at sove rusen ud i et detentionsrum på politigården. 

**

 

Færdsel 

Onsdag kl. 20.21 blev en 20-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Thorvaldsensgade i Aarhus C. 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt et enkelt indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Jagtvej i Højbjerg begået mellem mandag d. 10/7
 
Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi