Østjyllands Politi: Seneste nyt fra Harlev - tirsdag den 20. april

Kilde: Østjyllands Politi
Profilbillede
Michael Juul Sørensen

Harlev er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 13.30

Østjyllands Politi fremstiller tirsdag kl. 13.30 i Retten i Aarhus en 23-årig mand, der sigtes for vidnetrusler begået mod en 26-årig mand den 16. april i Brabrand.

Anklagemyndigheden vil anmode om dørlukning i sagen, hvorfor der ikke kan oplyses yderligere.

**

 

Skiltetyv taget på fersk gerning

Natten til tirsdag kl. 03.09 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra et vagtfirma, der via noget overvågning kunne se, at der var ubudne gæster på besøg i bilbyen på Grenåvej i Risskov. En mand var blevet set luske rundt om bygningerne, og da to patruljer var ankommet til stedet, spottede betjentene en mand, der kortvarigt stak hovedet frem mellem bygningerne ud mod Grenåvej for derefter at forsvinde igen.

Der blev tilkaldt to hundepatruljer til stedet, og mens én hund gik spor i området, spottede den anden hundepatrulje manden komme gående ud af en indkørsel for derefter at fortsætte tværs over vejen mod Julsøvej. Patruljen fik kontakt til den 49-årige mand, der oplyste, at han blot var ude at gå en tur, idet han havde uro i benene.

På videoovervågningen kunne betjentene dog se, at den 49-årige mand kort tid forinden havde forsøgt at stjæle et stort Porsche-skilt fra taget ved Porsche-forhandleren på Grenåvej. Han blev derfor anholdt og sigtet for forsøg på tyveri.

**

 

Brug af ukrudtsbrænder medførte brand i skur og drivhus

Mandag kl. 16.20 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at det var brand i et drivhus og et skur på Blomsterhaven i Harlev J. Da politiet ankom til stedet, var brandvæsnet netop ankommet, og det kunne konstateres, at alle personer var ude af huset. Kl. 16.45 var branden blev slukket, og ilden havde ikke nået at sprede sig til huset eller nabohuset.

Huset ejer, en 69-årig mand, forklarede, at han tidligere på dagen havde været i gang med at fjerne ukrudt omkring skuret ved brug af en ukrudtsbrænder. Han blev derfor sigtet for overtrædelse af beredskabsloven.

Husk de gode råd, når du bruger ukrudtsbrænder
Hvert år opstår der brande i skure eller huse som følge af forkert brug af ukrudtsbrænder – derfor er det en rigtig god idé at følge nedenstående råd fra Sikkerhedsstyrelsen, inden du tænder din ukrudtsbrænder:

  • Ukrudtet skal svitses, ikke brændes
  • Hold brænderen væk fra tør jord og tør bevoksning
  • Husk god afstand til biler, bygninger og plankeværk
  • Hold øje med glemte gløder
  • Forlad aldrig en tændt eller varm brænder
  • Afmonter gasflaske eller -dåse efter brug
  • Hav altid brandslukningsudstyr i nærheden (vandslange)

**

Flere unge mænd sigtet efter uro på Justesens Plæne

Østjyllands Politi fik mandag kort før kl. 21.00 en anmeldelse om, at en gruppe unge menneske skabte uro og spillede høj musik på Justesens Plæne i Randers.

En patrulje kørte til stedet og blev mødt af nogle unge mænd, som var aggressive over for betjentene og råbte diverse skældsord efter dem. På et tidspunkt blev der også kastet en flaske efter patruljen.

Det endte med at seks unge mænd mellem 16 og 21 år blev sigtet for at forstyrre den offentlige orden og for at fornærme politiet. En enkelt blev desuden sigtet for at lægge hindringer i vejen for politiets arbejde, da han modsatte sig anholdelsen.

**

Gik rundt med knive på offentligt område

Mandag kl. 18.38 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en borger, der fra sin lejlighed på Kjærslund i Viby havde set et skænderi mellem nogle unge udvikle sig til, at den ene af dem havde hentet to knive, som han nu stod og fægtede med. De andre unge var dog i mellemtiden forsvundet fra stedet, og manden med knivene var i stedet begyndt at hakke i et blomsterbed.

Da politiet ankom til stedet, var manden gået ind i en opgang, og politiet fik kontakt til ham på hans bopæl. Her fandt betjentene også de to knive, og den 35-årige mand blev anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og knivloven.

**

Anholdt og sigtet for hærværk på bil

Mandag kl. 23 44 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en borger, der havde set en mand begå hærværk på en varebil, der holdt parkeret ved Gasværksgrunden på Jernbanegade i Randers C. Manden var herefter gået væk ad cykelstien, og anmelderen fulgte efter, mens han kontaktede politiet.

Da betjentene kort efter ankom til stedet fik de kontakt til anmelderen, der pegede dem i retning af hærværksmanden og gav et signalement af ham. Kort efter blev den 20-årige mand anholdt og sigtet for hærværk.

**

Kørte rundt med rundboldbat og støvsugerrør i bilen

Mandag kl. 09.20 standsede en patrulje en bil i visitationszonen på Hasle Ringvej i Aarhus V for at se nærmere på bil og fører. I bilen sad en 29-årig mand, der blev visiteret og fundet i besiddelse af en ulovlig kniv, hvorfor han blev sigtet for overtrædelse af knivloven.

Under ransagning af bilen fandt betjentene desuden et træbat, der lå på gulvet bag førersædet, et tilvirket støvsugerrør med skruer i begge ender samt en granitsten. Den 29-årige mand blev derfor også sigtet for overtrædelse af våbenloven.

**

Fandt hash i lejligheden

Østjyllands Politis specialpatrulje var mandag formiddag ved 11-tiden forbi på en adresse i det nordlige Aarhus, hvor betjentene havde mistanke om, at der blev indtaget, og muligvis handlet med, narkotika. Da betjentene bankede på døren, blev den åbnet af en 18-årig mand, der befandt sig på stedet sammen med en anden ung mand.

Da der lugtede en del af hash kiggede betjentene lidt nærmere på lejligheden. I den forbindelse blev der fundet flere poser med hash, som en 22-årig mand erkendte tilhørte ham. Han blev derfor sigtet for besiddelse af narkotika.

**

Brand i vasketøjssnor

Mandag kl. 14.48 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var brand i en vaskekælder i en udlejningsbolig på Århusvej i Randers SØ. Da politiet ankom til stedet, havde brandvæsnet allerede slukket ilden, der umiddelbart blev vurderet til at være opstået ved en tørresnor. Branden havde ikke nået at sprede sig, og der var heller ikke fare for husets beboere. Årsagen til branden kendes endnu ikke, men det kan ikke afvises, at den kan have været påsat.

**

Færdsel

Mandag kl. 13.25 blev en 27-årig mandlig bilist sigtet for kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Gøteborg Allé i Aarhus N. Da han gentagne gange er blevet sigtet for at køre bil, på trods af at han ikke har noget kørekort, blev bilen beslaglagt med henblik på konfiskation.

Mandag kl. 14.23 skete der et færdselsuheld i krydset Hadsundvej/Glarbjergvej i Randers NØ. En 34-årig kvindelig bilist kom kørende ad Hadsundvej, da hun i krydset ved Glarbjergvej satte farten ned i forbindelse med noget køkørsel, hvorefter hun blev påkørt bagfra af en anden bil, der blev ført af en 26-årig kvinde. Der skete umiddelbart kun materiel skade ved sammenstødet. Den 26-årig kvinde blev sigtet for manglende agtpågivenhed.

Mandag kl. 14.32 skete der et færdselsuheld på Nyvangsvej i Randers NV. En 69-årig kvindelig bilist var i færd med at svinge ind til sin indkørsel, da en bagvedkørende bil, ført af en 92-årig kvinde, ville foretage en overhaling og derved kørte de to biler sammen. Der skete umiddelbart kun materiel skade ved sammenstødet.

Mandag kl. 15.39 skete der et færdselsuheld på Hadsundvej i Randers NØ. En 46-årig kvindelig bilist holdt stille på Hadsundvej, da hun blev påkørt bagfra af en varebil, der blev ført af en 48-årig kvinde. Den 46-årig kvindes bil blev herefter skubbet op i en anden bil, ført af en 30-årig kvinde, der også holdt stille. Den 48-årige kvinde blev kørt til tjek på skadestuen, men var ikke umiddelbart kommet til skade. Hun blev sigtet for manglende agtpågivenhed.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn ikke anmeldt nogen indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Flere artikler