Tre yngre mænd idømt fængsel for groft overfald

Profilbillede
dato

Retten i Aarhus har mandag idømt tre yngre mænd samlet 8 års fængsel for et groft overfald begået mod en 22-årig mand. Episoden fandt sted ved Stillingvej i Harlev J den 27. juni 2023, hvor den 22-årige blandt andet blev overfaldet med flere slag, spark og slag med en gasflaske.

Natten til tirsdag den 27. juni 2023 modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en 22-årig mand var blevet overfaldet ved en rasteplads på Stillingvej i Harlev J, hvor tre ukendte og delvist maskerede mænd havde slået og sparket ham utallige gange på kroppen samt slået ham i hovedet med en lattergasflaske, inden de var stukket af fra stedet.

”Gasflasken vejede omkring 4 kg og det er naturligvis vanvittigt at slå nogen i hovedet med sådan en tung flaske. Ved overfaldet fik den 22-årige kraniebrud og blødninger i hjernen, så det har været særdeles voldsomt,” udtaler specialanklager Jesper Rubow.

Ved politiets ankomst til gerningsstedet kort tid efter blev den forurettede mand fundet i kritisk tilstand, og han fik straks livreddende førstehjælp fra ambulancepersonalet. 

 

Set flygte fra stedet

De tre gerningsmænd var efter overfaldet af flere vidner blevet set flygte fra stedet i en bil, som en anden patrulje fra Østjyllands Politi kort tid efter fik øje på, da den kom kørende på Silkeborgvej i Brabrand.

I bilen befandt tre yngre mænd sig, og da der lå knive og en lattergasflaske synligt fremme i bilen, blev mændene anholdt og sigtet og dagen efter varetægtsfængslet i sagen.

 

Fire måneder senere blev de tre mænd på 19, 24 og 26 år så ved Retten i Aarhus kendt skyldige i vold at særlig farlig karakter under særdeles skærpende omstændigheder. Den 26-årige blev idømt tre års fængsel, mens de to andre blev idømt fængsel i to et halvt år.  

”Jeg er tilfreds med, at sagen er blevet afsluttet forholdsvist hurtigt, og at retten var enig med anklagemyndigheden i, at der var tale om et groft overfald, og at de tre mænd skulle idømmes flere års fængsel, siger Jesper Rubow.

Også dømt for hærværk og trusler

Ved Retten i Aarhus blev de tre mænd ud over overfaldet også dømt for hærværk ved at have 
knust forruden og sideruden på en bil med lattergasflasken. 

De blev desuden kendt skyldige i trusler på livet, ved med kniv at have truet den 22-årige på livet og efterfølgende også udsat en yngre kvinde for det samme.

De tre mænd nægtede sig skyldige. De mente blandt andet, at de havde handlet i nødværge. 

De tre dømte tog betænkningstid, så de har 14 dage til at overveje, om de vil anke dommen.

Denne artikel er skrevet af Martin Johannes Madsen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi