COVID-19 øger efterspørgslen på flyttecontainere i Østjylland

Profilbillede
dato

Det brandvarme østjyske boligmarked kombineret med corona-relaterede forholdsregler har gjort flyttecontainere ekstra populære i Østjylland.

Trods dystre forudsigelser, da COVID-19 sidste år ramte Danmark, er boligmarkedet glohedt.

Bolighandlen har indtil videre vist sig yderst resistent over for virussen, og i løbet af det seneste år er liggetiderne faldet væsentligt på ejerboliger i Østjylland. Det viser de seneste tal fra Finans Danmarks Udbudsstatistik.

I februar sidste år, tog det i gennemsnit fire måneder at få solgt en ejerlejlighed i Aarhus Kommune. Samme måned i år var tiden halveret til under to måneder.

At der er godt gang i det østjyske boligsalg kommer ikke som nogen overraskelse for Boxit i Aarhus, som har oplevet en stigende interesse for flyttecontainere – en såkaldt Flyttebox.

"Den markante stigning vi ser i efterspørgslen, hænger fint sammen med, at boligmarkedet i øjeblikket er brandvarmt. Men en anden del af populariteten hænger sandsynligvis sammen med coronaen," siger Lars Alkert Andersen, der er ansvarlig for containerafdelingen hos Boxit, og uddyber:

"Mange af vores kunder vælger at leje vores Flyttebox, fordi det er trygt, at fremmede flyttemænd ikke skal gå ind og ud af huset en masse gange. Containeren leveres bare med kran til huset, man skal flytte fra, og når den er klar, kører vi den hen til huset, man flytter til. I de tilfælde, hvor man ikke kan flytte ind med det samme, er der også mange, der benytter sig af, at vi kan opbevare den på et af vores depoter."

Flyt og behold dine venner
I stedet for den traditionelle flytning, hvor venner og familie hidkaldes, fordi alt skal flyttes på samme dag, lejer mange en flyttecontainer, fordi de gerne vil have tid til at pakke huset sammen og flytte ud i deres eget tempo.

"De fleste har stået i situationen, hvor en kammerat har spurgt om hjælp til flytningen, og det var svært at finde den rigtige grimasse. På den ene side, vil man jo gerne hjælpe, men lad os nu være ærlige – det er jo ikke det sjoveste i verden. Med en Flyttebox er der ro på. Du kan pakke ned og flytte kasserne ud i containeren løbende, og dine venner er stadig dine venner, når flytningen er overstået," siger Lars Alkert Andersen med et smil.

Kilde: Epicent.dk