Foråret startede med flere huse til salg: Se udviklingen for Aarhus Kommune her

Foto: Boligsiden | Dennis Morton.
dato

Boligsidens nye udbudstal viser, at der var flere villaer og rækkehuse til salg på landsplan ved indgangen til marts måned sammenlignet med måneden inden.

Se antallet af huse til salg i Aarhus Kommune her.

Skrevet af: Henriette Hejlskov, boligsiden.dk

Der var i alt 32.861 huse til salg i Danmark i starten af marts måned, viser nye udbudstal fra Boligsiden.

Det betyder, at antallet af huse til salg er steget med 0,7 procent den seneste måned – svarende til 235 flere huse for køberne at vælge imellem.

”Som udgangspunkt stiger antallet af boliger til salg i takt med forårets komme, fordi flere boligsælgere kommer på banen. Det er også tilfældet for husene i år, hvor sælgerlysten overordnet set synes at være på et fint niveau,” siger Birgit Daetz, boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

”Det afhænger dog meget af, hvor på danmarkskortet vi kigger. For hvad, der er anderledes i år, er, at vi har fået nye satser for boligskatterne i 2024, og overordnet set synes udbuddet af huse at være faldet den seneste måned i flere af de områder, hvor boligskatterne i overvejende grad er steget i år. Det hænger blandt andet sammen med, at sælgerne skal forholde sig til en ny virkelighed, hvor en højere boligskat kan betyde en lavere værdi for selve huset, da det alt andet lige bliver dyrere for nye købere at sidde i huset.”

”Men for store dele af landet er boligskatterne dog enten faldet eller forblevet uændret, som omvendt kan have haft en positiv effekt for husudbuddet, da boligsælgerne eventuelt kan få lettere ved at få boligen solgt nu, hvis de faste udgifter knyttet til boligen er lavere.”

Husudbuddet er steget i Region Midtjylland, Region Nordjylland og Region Sjælland den seneste måned. I Region Hovedstaden og Region Syddanmark er antallet af huse til salg uændret i perioden.

Læs mere og se data og grafer her

Kilde: Boligsiden
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.